Tlf.: 6594 2164
DØGNVAGT -  dyrlægehjælp og tidsbestilling hverdage 8-17
Tlf.: 6594 2164
DØGNVAGT -  dyrlægehjælp og tidsbestilling
hverdage 8-17

Adfærdsrådgivning

Nogle gange, går det bare ikke som man havde regnet med, når man anskaffer sig et dyr. Den forventede glæde udebliver og i stedet har man fået en belastning.

For nogle ejere er det ikke et problem, at hunden ikke kan være alene hjemme eller at katten hvæsser kløer i sofaen. For andre er problemet stort. Det vigtige er, at du gør noget, når dit dyrs adfærd begynder at gøre dig bekymret eller irriteret. Det er lettere at løse et lille nyt problem en et stort, som har stået på i flere år.

Vi ved af erfaring, at det kan svære rigtig svært at bede om hjælp til adfærdsproblemer. "Det er jo bare en kat." eller "Alle kan jo have hund, undtagen mig" er klassiske udsagn fra klienter, som har problemer med deres dyr. 

Men det er faktisk sjældent, at vi bliver kontaktet af mennesker med problemer, der bare er bagateller. Oftere spørger vi: "Hold da op, hvordan kan I leve med det?"

Adfærdsproblemer hos et kæledyr bør behandles ligeså seriøst som fysiske sygdomme. De er udtryk for, at der er noget galt og dyret ikke trives.

Det er meget sjældent, at adfærdsproblemer forsvinder af sig selv. Tværtimod vil problemer som f.eks. angst (alene-hjemme-problemer, angst for mennesker eller andre dyr) ofte vokse sig større og stærkere, og dermed også langt mere krævende at behandle. Det kan altså ikke betale sig at se tiden an eller tro, den vokser sig fra den problematiske adfærd.

Ligseom ved fysiske sygdomme er det vigtigt at finde frem til den rigtige diagnose for at kunne starte en virksom behandling. Lige så dårligt det er at stille diagnoser "gennem telefonen", når det gælder fysiske sygdomme, lige så dårlige råd må man forvente at få om et adfærdsproblem, blot ved en telefonsamtale eller på vejen ud af dyrlægens konsultation.

Nogle gange skyldes problemerne forhold som er lette at gennemskue og ligetil at rette op på. Andre gange er der tale om komplicerede psykologiske forhold, som kræver en grundig analyse inden en behandling sættes igang. Det kan være svært at gennemskue, hvad slags problem man har, og også hvad man skal investere i af tid og penge for at få en bedring af problemet.

Vi tilbyder konsultationer hos vores adfærdsrådgiver både på klinikken og som hjemmebesøg.

En konsultation starter altid med, at du udfylder det spørgeskema, du finder nederst her på siden. Det giver Tine mulighed for at forberede sig, inden du kommer, og dermed dig mulighed for en bedre konsultation.

Det er nemmere for os, at Tine bliver på klinikken - derfor er det også billigere for dig.

Ved en konsultation på klinikken kommer du sammn med dit kæledyr og meget gerne sammen med de familiemedlemmer, dyret til hverdag bor sammen med.
Selve konsultationen tager 1-1,5 time, og efterfølgende er der en opfølgning efter ca. 14 dage. Det koster 950 kr.

Du kan vælge at få Tine til at lave dig et skriftligt træningsprogram på ca. 5 A4 sider, som du får tilsendt efter 3-4 hverdage.
Det koster 750 kr.

Mange dyr har en lidt anderledes adfærd, når de er på hjemmebane, hvor de er mere trygge. 
Navnlig ved større problemer, eller problemer der knytter sig specifikt til hjemmet, kan det derfor være en fordel at få et hjemmebesøg.

Hjemmebesøget foregår grundlæggende ligesom en konsultation på klinikken, men fordi vi skal undvære Tine på klinikken, mens hun er undervejs koster det lidt mere.
Prisen er 1050,- for selve besøget + 20 kr. pr. kørt kilometer.
Du kan naturligvis også få et skriftligt træningsprogram ved hjemmebesøg.

Det koster 750 kr.

Adfærsrådgivningsskema, hund 

Adfærdsrådgivningsskema, kat
Dyrenes Klinik   ·   Åbakkevej 52   ·   5210 Odense NV   ·   Tlf: 6594 2164   ·   mail@doktordyregod.dk